Poziv za uvodno predavanje koje će se održati u Zlataru u Gradskoj vijećnici, 24.01.2017. u 11 sati.

Pozivamo predstavnike lokalnih samouprava na čijem se području izrađuju Programi gospodarenja te vas ujedno molimo da proslijedite informaciju putem objave na vašoj web stranici za sve zainteresirane šumoposjednike na vašem području. U pozivu se nalazi popis katastarskih općina koje su obuhvaćene programima.

Unaprijed se zahvaljujemo, jer nam je cilj da se odazove što veći broj šumoposjednika.

 

Ukratko, nekoliko informacija:

Savjetodavna služba prema Zakonu o šumama dužna je izrađivati šumskogospodarske planove i programe gospodarenja te ih redovito obnavljati i revidirati.

Financiranje izrade programa za gospodarenje šumama šumoposjednika obavlja se iz fonda općekorisnih funkcija šuma (OKFŠ).

Programi za gospodarenje šumama šumoposjednika

predstavljaju osnovni dokument na temelju kojeg se gospodari šumama u vlasništvu šumoposjednika. On sadrži podatke o stanju šume, ciljevima gospodarenja, vrsti i opsegu radova te propise i metode za postizanje postavljenih ciljeva gospodarenja.

Savjetodavna služba provodi javne natječaje za njihovu izradu, pri čemu se izrada povjerava licenciranim izvođačima uz redovitu uredsku i terensku kontrolu kvalitete obavljenih radova od strane šumarskih stručnjaka, djelatnika Savjetodavne službe. U tijeku izrade Programa gospodarenja Savjetodavna služba sa izvođačem radova organizira uvodna predavanja, javne uvide i rasprave gdje šumoposjednici s područja koje obuhvaća Program imaju priliku dobiti osnovne spoznaje o načinu izrade Programa gospodarenja i upoznati se s njegovim značenjem u gospodarenju šumama. Nakon izrade, Programe odobrava Ministarstvo poljoprivrede, nakon čega se šumama šumoposjednika obuhvaćenih Programom gospodari prema smjernicama gospodarenja propisanih u Programu.

 

Poziv za uvodno predavanjeOpćinsko vijeće
Jed. upr. odjel
Mjesni odbori

Kada bi se u Hrvatskoj, kao u Njemačkoj, Crkva financirala iz dobrovoljnog poreza, vi biste odabrali svoj novac dati:

Katoličkoj Crkvi, naravno
Nekoj drugoj crkvi
Humanitarnim organizacijama
Izdvojene stranice