Miholjski dani 2016. godine

 

Općina Mihovljan i ove godine je organizirala kulturno – zabavnu manifestaciju sa bogatim programom za Dan Župe i Općine za mještane, partnere, te posjetitelje i prijatelje mjesta Mihovljan.

Manifestacija „Miholjski dani“ započela je u četvrtak 29. rujna, obilježena sa svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Mihovljan koja je prigodno održana u Društvenom domu Mihovljan i svečanom misom u Župnoj crkvi Sv. Mihaela Arkanđela.

Svečanu sjednicu nazočila je zamjenica župana Jasna Petek, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, saborski zastupnik  Žarko Tušek, pomoćnik ministra _______ , mons. Dragutin Komorčec, te brojni zagorski gradonačelnici i načelnici. Općinski načelnik gosp. Zlatko Bartolić srdačno je dočekao i pozdravio goste.

Ne možemo se pohvaliti višemilijunskim investicijama, ali smo dokazali kako i s malo sredstava u proračunu možemo napraviti puno. Osmislili smo i izradili dosta projekata za kandidiranje na EU i upravo smo se na to najviše usredotočili -  istaknuo je mihovljanski načelnik Zlatko Bartolić, u svom općinskom izvješću u kojem je pobrojao aktivnosti ' od Miholja do Miholja'.  

 - Izvršeni proračun općine Mihovljan za 2015. iznosio je 3.174, 405 kuna, odnosno 99 posto u odnosu na plan, a najviše sredstava utrošeno je za udruge, političke stranke, crkvu i crveni križ i to 491.000 kuna, zatim za komunalne usluge 340.000 kuna te za malu školu, prehranu učenika, rad škole, sufinanciranje djece u vrtićima, socijalnu pomoć, pomoć za novorođenu djecu, stipendije, prijevoz učenika... iznos od 352.224 kune. Prema riječima načelnika, u 2015. otkupljeno je zemljište za groblje i parkiralište na mjesnom groblju, a radovi su u završnoj fazi i to na rekonstrukciji ograde te asfaltiranju parkirališta i pristupne ceste koji bi trebali biti okončani do blagdana Svih Svetih. 

Investicija vezanja za groblje i prilaz 'teška' je 1, 5 milijuna kuna. Načelnik je istaknuo i da su nakon dugo vremena dobili priliku biti ravnopravni na natječajima  i ishodili novce od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za investicije na groblju. Ishođena je građevinska dovola za izgradnju Vatrogasnog doma te Opskrbni cjevovod naselja Gornji Pljukavci, a traju radovi i na uređenje dječjeg igrališta na zemljištu koje je dobiveno u zakup na 20 godina od Zagrebačke nadbiskupije.

Načelnik se zahvalio svim partnerima, aktivnim sudionicima, Udrugama i sumještanima, te im čestitao Dan općine i Župe, a svim imenjacima i imenjakinjama čestitkama za imendan.

U ime gradonačelnika i načelnika čestitke je uputio krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, a govor su održali i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, saborski zastupnik Žarko Tušek te zamjenica župana Jasna Petek, a svi su istaknuli kako je važno da ovakve male općine opstanu i da ljudi ostanu živjeti na ovim našim zagorskim bregima, Priznanja i nagrade primili su  Limena glazba Lira, Stjepan Večković, osnivač Gajdaškog festivala, odlikaši  Florijan Polančec i Tin Burina te župnik u Mihovljanu od 2000.- 2009. Marijan Piskač koji se zahvalio u ime nagrađenih.

Učenici OŠ „Ljudevit Gaj“ Mihovljan, održali su scenski i dramski nastup.

Za lijep doček i zdravicu prije svečane sjednice pobrinula se Udruga „Žena“ Mihovljan, koje su počastile goste domaćim kolačima, štruklima, gibenicom i ostalim zagorskim slasticama, kao i aperitivima domaće proizvodnje.

 

Nakon svečane mise, Udruge Mihovljana spremale su kotlovine i lovački gulaš koje su bile ocjenjene sa odličnim i poslužene besplatno mještanima, gostima i posjetiocima Općine Mihovljan uz vino i ostalo piće. U spremanju hrane sudjelovalo je pet Udruga, DVD Mihovljan, zatim NK „Rudar“, Udruga umirovljenika, Lovačko društvo „Trčka“ i Udruga Vinogradara „Lucen“ koja se pobrinula za vino. Uz dobro raspoloženje, druženje i natjecateljski duh, posjetioci Miholjskih dana uživali su uz glazbu glazbenog sastava Fiškali.

 

Drugi dan, 30. rujna, cjelodnevni program započeo će sa Javnom vatrogasnom vježbom DVD-a Mihovljan kod OŠ „Ljudevit Gaj“ Mihovljan. U Društvenom domu Mihovljan nastupati će KEREKESH TEATAR sa predstavom „LJUBAF“. Dok pod šatorom će zabavljati glazbeni sastav „ZAGORJE AZ LIVE“

 

 

FOTOGALERIJA MIHOLJA 2016.Općinsko vijeće
Jed. upr. odjel
Mjesni odbori

Kada bi se u Hrvatskoj, kao u Njemačkoj, Crkva financirala iz dobrovoljnog poreza, vi biste odabrali svoj novac dati:

Katoličkoj Crkvi, naravno
Nekoj drugoj crkvi
Humanitarnim organizacijama
Izdvojene stranice