Miholjski dani 2017. godine

 

U Općini Mihovljan i ove godine je organizirana kulturno – zabavna manifestacija sa bogatim programom za Dan Župe i Općine za mještane, partnere, te posjetitelje i prijatelje mjesta Mihovljan.

Manifestacija „Miholjski dani“ započela je u petak, 29. rujna 2017. godine sa svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Mihovljan koja je prigodno održana u Društvenom domu Mihovljan i svečanom misom u Župnoj crkvi Sv. Mihaela Arkanđela.

Svečanu sjednicu nazočili su: saborski zastupnik i izaslanik vlade RH Žarko Tušek, zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek Jambrek, brojni zagorski gradonačelnici i načelnici i njihovi zamjenici, predstavnici javnih poduzeća i ustanova, predstavnici političkih stranaka i članovi skupštine KZŽ, ravnatelj OŠ „Ljudevit Gaj“ Mihovljan Alen Vokas, doktor obiteljske medicine Božidar Bratković, mons. Dragutin Komorčec, velečasni Marijan Piskač, udruge i društva koja djeluju u našoj općini, naši privrednici i obiteljska gospodarstva, predstavnici medija.

Svećenu sjednicu Općinskog vijeća Općine Mihovljan otvorio je pozdravnim govorom predsjednik općinskog vijeća Željko Čleković. Općinski načelnik Zlatko Bartolić, srdačno je dočekao i pozdravio goste. U svom govor u kojem se osvrnuo na proteklu godinu, govorio je o realiziranim projektima i planovima. Istaknuo je kako je gotovo sve što je planirao ove godine i ostvareno. Posebno je izdvojio projekt modernizacije i sanacije nerazvrstanih cesta u sklopu kojeg je asfaltirano ukupno 14 dionica u dužini od 4.111 metara, a ukupna vrijednost projekta iznosila je milijun 200 tisuća kuna. Sa 613 tisuća kuna sufinanciralo ga je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, 150 tisuća kuna Ministarstvo graditeljstva, a preostalih gotovo 438 tisuća kuna osigurala je Općina Mihovljan. Uređen je i centar Mihovljana, za što je izdvojeno oko 153 tisuće kuna, izgrađeno dječje igralište u Mihovljanu u vrijednosti 327 tisuća kuna, proširena javna rasvjeta, a značajna proračunska sredstva osigurana su i za školarce, udruge, crveni križ te socijalne i druge potrebe mještana. Posebno je zahvalio zamjeniku načelnika, predsjedniku vijeća i općinskim vijećnicima, koji su svojim odukama pridonijeli da se projekti ostvare, kao i članovima mjesnih odbora, koji sudjeluju u predlaganju, te djelatnicama jedinstvenog upravnog odjela općine, koje rade na projektima. Dodao je kako su projekti ostvareni zahvaljujući i pomoći iz države i ministarstava, a pomoć je općini pružio i saborski zastupnik Žarko Tušek.

Dan općine Mihovljančanima je čestitao saborski zastupnik Žarko Tušek, u ime zagorskih načelnika i gradonačelnika , gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović, a u ime Krapinsko-zagorske županije , zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek. Već tradicionalno nagrađeni su i učenici koji su tijekom cijelog osnovnoškolskog obrazovanja postizali odličan uspjeh. Novčane poklone uručio im je općinski načelnik, a dobili su ih: Patricija Martinjak, Maja Oslić, Dora Oraić i Božidar Sajko.

 

Za lijep doček i zdravicu prije svečane sjednice pobrinula su se žene, koje su počastile goste domaćim kolačima, štruklima, gibenicom i ostalim zagorskim slasticama, kao i aperitivima domaće proizvodnje.

 

Nakon svečane mise, Udruge Mihovljana održano je kuhanje kotlovine i lovačkog gulaša koja je bila poslužena mještanima, gostima i posjetiocima Općine Mihovljan uz vino i ostalo piće. U kuhanju su sudjelovali: DVD Mihovljan, NK „Rudar“, Udruga umirovljenika, Lovačko društvo „Trčka“, branitelji sa područja općine, Udruga Vinogradara „Lucen“ koja se pobrinula za vino. Uz dobro raspoloženje, druženje i natjecateljski duh, posjetioci Miholjskih dana uživali su uz dobru glazbu.

 

U večernjim satima u Društvenom domu Mihovljan održana je predstava „KRTICE“ u izvedbi KEREKESH TEATRA., dok pod šatorom su goste zabavljali glazbeni sastav „FORŠUS“.

Drugi dan, 30 rujna, cjelodnevni program započeo je Javno vatrogasnom vježbom DVD-a Mihovljan kod tvrtke „Caristrap“, nakon toga krenulo je sportsko druženje mjesnih odbora i udruga kod OŠ „Ljudevit Gaj“ Mihovljan.

U Društvenom domu održan je tradicionalni 11. Međunarodni gajdaški festival – međunarodni festival tradicijskih glazbala, koji je prvi put održan 2007. godine u mjestu Mihovljan (Hrvatsko zagorje), te se od tada kontinuirano održava svake godine. Međunarodni festival tradicijskih glazbala na kojem se, osim gajdi, mogu čuti i razna druga vrlo interesantna tradicijska glazbala jer, osim svirača iz raznih krajeva Hrvatske, na festivalu su nastupili i glazbenici iz inozemstva – Belgije, Slovačke, Škotske, Italije, Slovenije i dr.

Do jutarnjih sati, goste u šatoru je zabavljao domaći glazbeni sastav „Fiškali,“ rasplesao goste glazbenim hitovima., te poticali dobro raspoloženje gostiju.

 

U nedjelju, 1. listopada u Društvenom domu nastupio je KUD iz Varaždina, koji su pjesmom i plesom podigli atmosferu u Društvenom domu Mihovljan. Društvo čuva od zaborava izvorne običaje, ples i pjesmu seljaka kao i specifično bogatstvo narodne nošnje. Dok je pod šatorom, zabavljao glazbeni sastav „EX BAND“ koji su zagrijali mlađe uzraste na plesnom podiju, te poticali dobro raspoloženje gostiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

   Općinsko vijeće
Jed. upr. odjel
Mjesni odbori

Kada bi se u Hrvatskoj, kao u Njemačkoj, Crkva financirala iz dobrovoljnog poreza, vi biste odabrali svoj novac dati:

Katoličkoj Crkvi, naravno
Nekoj drugoj crkvi
Humanitarnim organizacijama
Izdvojene stranice