IZBOR IMENA DJEČJEG VRTIĆA U MIHOVLJANU

PRIJEDLOG NAZIVA DJEČJEG VRTIĆA U MIHOVLJANU

 

Mještani Općine Mihovljan imali su priliku putem e-maila predložiti naziv vrtića. Po završetku roka za dostavu prijedloga pristigla su 52 potencijalna naziva. Za ta 52 prijedloga potom je kreirana anketa putem Google obrasca u kojoj je, kroz dvotjedno glasanja pristiglo 720 glasova mještana. Najviše glasova skupio je prijedlog „Ringišpil“ 36%, drugo mjesto je zauzeo prijedlog „Žohareki“ 31%, dok treće mjesto „Anđeljek“ 10%. Osim navedenih prijedloga naziva, stanovnici općine Mihovljan predlagali su naziv vrtića po raznim detaljima iz prirode, po nazivu mjesta, na kajkavskom narječju, ili po imenima dječjih likova iz vrtića. Tako je nešto manji broj glasova bio i za nazive  Anđeli, Bajka, Bambi, Čarobna lopta, Kikići, Mala čarobna frulica, Meljančica, Miholjček, Miškica, Miško, Pčelica, Sv. Mihael, Točkica, Tri anđela, Zagorski kikići, Zibkica, Zvončići.

U izbor imena uključili smo i naše osnovnoškolce, tako da je OŠ „Ljudevit Gaj“ Mihovljan dostavila prijedloge svih razreda, tj. 8 prijedloga za potencijalni naziv vrtića.

Hvala svima na prijedlozima i na glasanju.

U procesu donošenja imena dječjeg vrtića željeli smo uključiti i naše mještane kako bismo prikupili što veći broj prijedloga, kako bi ime vrtića bilo u skladu s njihovim željama i idejama, a u konačnici od svih dostavljenih prijedloga izabrali onaj najmaštovitiji i najprikladniji za naš kraj.

Nakon prvog kruga glasovanja izabrana su 5 potencijalna prijedloga za naziv dječjeg vrtića koji nisu identični s već postojećim imenima dječjih vrtića na području naše županije.

 Tako su uzeta dva prijedloga s ankete, a koja su povezana s našim mjestom i dobili najviše glasova, prijedlog OŠ „Ljudevit Gaj“ Mihovljan, naziv samog mjesta i zajednički prijedlog projektanata i općine.

Molimo Vas da pomoću priložene ankete izaberete jedno od imena.

Zahvaljujemo svima na prijedlozima i angažmanu prilikom glasanja te se radujemo javiti daljnje novosti po pitanju napredovanja završenih radova na izgradnji dječjeg vrtića i donošenju naziva dječjeg vrtića. Konačnu odluku o imenu vrtića donijeti će Općinsko vijeće na svojoj sljedećoj sjednici u sklopu odluke o osnivanju ustanove dječjeg vrtića.Napomena: Glasati mogu samo građani s područja Općine Mihovljan.

Glasanje završava u petak 19.3.2021. u 24,00 sata.
 
online polls